Dag 4. Vad behöver jag just nu?

Ta dig en stund och fundera på vad just du behöver just nu!

Behöver jag ta det lugnt

Vara ensam en stund

Ta en promenad

Få en kram

Ge någon en kram

Ringa en vän

Sova, äta, skratta

Vad behöver du just i dag för att få en ännu bättre dag?

 Vad kan jag göra just nu för att påverka mitt välbefinnande?

Ge dig en stund att verkligen tänka efter och se vad som händer. Skriv gärna ner stödord eller meningar.

När du funderar aktivt i de banorna händer många positiva saker i din hjärna. Du börjar söka efter lösningar, vägar framåt. Du fokuserar bortom problemen och undviker att fastna på sådant som finns bakåt eller sådant du redan vet eller gör. Kanske tänkte du på orden "just nu"? GRATTIS! Genom att fokusera på det som är här och nu kan du minska andelen av din värdefulla tid som du ägnar åt att älta det som varit eller oroa dig för det som kan komma. Styr din uppmärksamhet till det som är viktigt för dig!

Och tänk på att DU är det viktigaste i ditt liv!💗

 

 
De flesta av oss upplever mycket stress och press just nu. Och problemet med stress är inte stress. Men bristen på återhämtning. Många hittar återhämtning i kontakt med en annan människa, och få saker skapar så djup kontakt som ett ärligt, öppet samtal. Ta dig tid till ett samtal och mänsklig kontakt i dag.
 
Boka in ett samtal hos Stian på I Goda Händer. Stian är samtalsterapeut, utbildad socionom och jobbar enligt acceptiens and commitment theraphy (act) och tolvstegsmetoden. Stian sätter även öronakupunktur för bl.a. abstinens, stress och sömnproblem.
 
Ta med dig dagens uppgift och fortsätt varje dag med en reflektion kring vad du behöver, just nu!

  Vill du dela med dig att ditt arbete i sociala medier så hashtagga gärna #positivitetskalender #studiohälsostund #hälsostund #igodahänder

 


 

 

Ta hand om dig själv. Gör det som får dig att må bra. Livet är alldeles för kort för något annat!
Taggar: embrace, förverkliga, glad, glädje, hälsostund, hållaom, igodahänder, krama, kärlek, loveyourself, lösning, mindset, måbra, möjligheter, positivitet, positivitetskalender, selflove, studiohälsostund, tankesätt, älskadigsjälv;

Kommentera inlägget här :